• Opgelet omwille van verhuis worden bestellingen pas verzonden vanaf 2 november.
  • Totale uitverkoop, kijk voor kortingscodes op de homepagina!

Wat is nu het verhaal achter deze webshop? Wel ik ben Jasmien, ondertussen net 30 geworden. Ik droom er al jaren van om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Mijn eerste grote plan was een ‘Cupcakemobiel’. Ik ging studeren in de bakkersschool en begon met bestellingen voor familie, vrienden en kennissen. Ook stond ik regelmatig op marktjes onder de naam ‘Bake me Happy’. Het was een groot succes. Door mijn opleiding en stage, kwam ik er achter dat het bakkersleven toch niets voor mij is. Ik doe het graag als hobby, maar vond de productie ervan op grote schaal weinig motiverend.

Ik ben iemand met een ruim interesseveld. Als ik niet voldoende afwisseling heb, ga ik mij al rap vervelen. Die afwisseling zoek ik ook in mijn werk. Mijn huidige job beantwoordt alvast aan deze eisen. Ik werk in een opvangcentrum voor vluchtelingen, waar 450 mensen kunnen verblijven. Geen dag is daar hetzelfde en het werk ook zeer uiteenlopend. We hebben vaste taken, maar daarnaast hebben we ook onze eigen deeltaken waarbij we grotendeels vrij zijn voor de invulling ervan. Eén van mijn deeltaken is de kinderwerking voor kindjes van 0-6 jaar. Zo organiseer ik ouder-kind activiteiten voor de mama’s (af en toe een papa) en kindjes van 0-3 jaar. Op woensdagnamiddag en in de vakanties doe ik activiteiten met de kinderen van 3-6 jaar. We krijgen in het centrum heel veel giften van buitenaf met speelgoed. Toen ik pas begon te werken in het centrum, stonden deze allemaal opgeslagen in een lokaaltje, maar werd er weinig gebruik gemaakt van gemaakt. Zonde, want de meeste kinderen in het centrum hebben al niet veel om mee te spelen. Het idee om een webshop te beginnen met themaboxen speelde toen al in mijn hoofd. Zo kwam ik ook op het idee om babyboxen te maken voor de kinderen in het centrum. Tot hun 3jaar krijgen ze nu 6maandelijks een box vol met speelgoed.

Naast bakken en werken met vluchtelingen, kreeg ik enkele jaren geleden ook de reismicrobe te pakken. Ik had nog niet zo veel van de wereld gezien, toen ik ging studeren in Miami. Ik reisde Florida rond en ging op cruise naar de Bahama’s. Het strandleven is helemaal voor mij weggelegd. Nadien wou ik meer zien en reisde ik naast landen in Europa ook naar Thailand en Costa Rica. Naast het ontdekken van de prachtige natuur in andere landen, is verdwalen door winkelstraatjes voor mij een must-do op reis. Ik vind het heerlijk om te snuisteren in de lokale winkeltjes en zo nieuwe producten te vinden die je bij ons (nog) niet vindt.

Zo begon langzaamaan het idee te groeien om een winkeltje te starten met spulletjes van over de hele wereld. Helaas ben ik door het vele reizen en winkelen nogal een big spender. Het was dan ook een idee dat ik op de lange baan geschoven heb, aangezien het financieel onmogelijk leek.

In het begin van mijn relatie gingen we bijna dagelijks op date. Toen we gingen samenwonen, kwam al rap de dagelijkse sleur in onze relatie binnen sluipen. Ik kwam op het idee om datenights te organiseren en opeens groeide een nieuw business idee. Boxen met spulletjes voor een leuke avond met je partner, of een box voor een ladiesnight, familieavond… Ik dacht dat ik de wereld had uitgevonden, maar na wat opzoek werk bleek dit reeds te bestaan in Amerika.

Zo kwam ik terecht op het grote aanbod van subscriptionboxes. Wat het is? Je neemt binnen een bepaald thema een abonnement en maandelijks krijg je een box geleverd met ongeveer 5 producten die passen binnen het thema. Vaak is het een verrassing wat er in de box zal zitten.  Zelf had ik reeds een abonnement op een beautybox van Birchbox en het is telkens weer uitkijken naar de volgende box. Alleen ben ik enthousiast over zoveel dingen en vind ik het kiezen van één box dan ook erg lastig. Vandaar dat ik er voor gekozen heb om mij niet vast te pinnen op één thema. Ik wil de trends volgen en mijn vele eigen interesses en zo telkens een box in een ander thema maken. Dit idee paste goed samen met mijn idee voor een giftshop en zo is Milways dus ontstaan.