• TOTALE UITVERKOOP
  • LAATSTE AFPRIJZING
  • 30% OP DE HELE WEBSITE CODE SALE30
  • 40% BIJ AANKOOP VAN €100 CODE SALE40
  • 50% BIJ AANKOOP VAN €200 CODE SALE50

Review Ongetemd leven - Glennon Doyle

Gepubliceerd op 28 augustus 2020 om 13:11

Het boek ongetemd leven stond al enkele maanden voor de release in mijn verlanglijst. Toen Adele plots de wereld ingooide dat dit boek het antwoord was op hoe ze zoveel veranderd is, was het boek in no time uitverkocht. Weer een hype erbij... 

Nu ik opnieuw single ben, wil ik zoveel mogelijk uit het leven halen. Voorlopig niet meer gezellig met z'n tweeën in de zetel blijven hangen, maar opnieuw ongetemd leven. Het boek leek dan ook wel in mijn visie te passen. 

Bij mij was hij meteen overal uitverkocht,  maar mijn zus kreeg hem toch te pakken. En nog voor zij de kans kreeg, ben ik beginnen lezen. 

Je zou denken dat het om een zelfhulpboek gaat, maar dat is het eigenlijk niet. Toch niet zo'n standaard boek met wat theorieën en oefeningen om het in de praktijk om te zetten. 

Het boek bestaat uit allemaal kleine hoofdstukken die perfect los van elkaar te lezen zijn. Ik heb er stiekem ook wel een paar geskipt omdat ik het boek rap moest uitlezen. In ieder hoofdstuk verteld Glennon een ervaring uit haar leven of van iemand uit haar omgeving. Waaruit je dan voornamelijk kan afleiden dat wij vrouwen te veel aan een ander denken en te weinig aan onszelf. Dat we er alles aan doen om perfect in het plaatje te passen dat onze omgeving ons voorhoudt. 

Glennon wil met haar boek vooral duidelijk maken, dat er geen perfect plaatje is. En dat je vooral moet leven zoals je dat zelf wil. Als je voelt dat je tegen de stroom wil ingaan, dat je dat dan ook gewoon moet doen. In plaats van te denken wat anderen er van zullen denken. 

Glennon heeft in haar boek enkele tips voor hoe je dat kan doen. Ik geef er enkele mee die ik nuttig vind.

Voel alles

Al van als we klein zijn wordt ons aangeleerd om onze gevoelens te onderdrukken. Je mag niet boos worden, wenen is voor mietjes, jaloezie is slecht... Maar gevoelens zijn vooral belangrijk en nuttig. We zijn bang voor negatieve gevoelens en willen enkel geluk voelen. Maar Glennon zegt "Gevoelens waarvan ik dacht dat ik ze niet aankon, kon ik aan." en iedere keer dat ze dacht; Ik kan hier niet meer tegen, bleek dat ze het toch kon. We zijn sterker dan we denken en die negatieve emoties zorgen er net voor dat we als mens weer kunnen groeien. We hebben die momenten nodig omdat ze de brandstof zijn van onze ontwikkeling. 

Weet wat je rode knoppen en je resetknoppen zijn

We hebben allemaal manieren gevonden die voor ons werken als we ons niet goed voelen. Helaas zijn dit niet enkel constructieve oplossingen, maar hebben we ook destructieve manieren om hier mee om te gaan. De destructieve zijn onze rode knoppen, ze helpen wel en voor een tijdje zelf heel goed, maar nadien voelen we ons nog slechter omdat ze iets extra negatief toevoegen. Je resetknoppen zijn de constructieve oplossingen, die je dichter bij jezelf brengen en het makkelijker maken om terug door te gaan. 


Mijn rode knoppen                                

Eten

Shoppen

Gokspelletjes 

Mijn resetknoppen

Sporten

Praten met vrienden

Schrijven 

Buiten komen


Wat vind ik van het boek? 

Ik vind het een goed boek voor mensen die weinig aan zelfreflectie doen of te veel dingen voor een ander doen en zichzelf hierdoor verliezen. Het geeft zeker en vast goeie inzichten. 

Zelf ben ik altijd al wel een beetje een outsider geweest, die haar eigen zin doet. Ik heb in het verleden ook al een weg afgelegd in therapie, waardoor het voor mij niet echt vernieuwend was. Maar heb je het gevoel dat je vastzit, dan kan je er zeker wat aan hebben.

Het bevat ook veel info over hoe je als ouder enkel nog in functie van je kinderen leeft. Als moeder kan dit boek dus zeker nog een extra meerwaarde hebben. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.