• Opgelet omwille van verhuis worden bestellingen pas verzonden vanaf 2 november.
  • Totale uitverkoop, kijk voor kortingscodes op de homepagina!

What's in my trash #1

Gepubliceerd op 30 juni 2020 om 20:07

Wie mij goed kent of al eens in mijn kasten neusde, weet dat ik een verslaving heb aan beautyproducten. Niet dat ik elke dag 10 verschillende crèmekes op mijn gezicht smeer, maar ik vind het gewoon zo leuk om ze te hebben! Op die manier kan ik ook afwisselen in mijn beauty routines. Laat ons zeggen dat ik zeker een jaar zou toekomen voor alles wat je in de badkamer nodig hebt (en voor sommige producten waarschijnlijk nog enkele jaren meer). Dit was al zo van toen ik klein was, maar sinds de opkomst van subscription boxes - jep, zo van die themaboxen die ik jullie ook probeer te doen kopen ;) - is het toch wel wat extreem geworden. Zo heb ik al enkele jaren een abonnement bij Bichbox, waar ik maandelijks 5 staaltjes van beautyproducten opgestuurd krijg. Dan kwamen er ook nog eens de boxen van Beauté et vogue bij die ieder seizoen een box met ongeveer 20 fullsize producten aanbieden. Daarnaast probeer ik tijdens de solden ook altijd bij mijn favoriete winkels goede koopjes te doen, voornamelijk dan bij The bodyshop en Lush.  Als ik op reis ga koop ik mijn favoriete winkels leeg die ze bij ons niet hebben zoals Sephora, Kiko en Sabon.  Met Kerst heb ik er dan weer een traditie van gemaakt om een adventkalender te kopen bij een beautymerk dat wat boven mij budget ligt, zo had ik er in 2018 eentje van Clinique en in 2019 eentje van Kiehl's én dit jaar wordt het waarschijnlijk die van L'occitane. Deze maand heb ik mij ook geabonneerd op een Vlaamse beautybox; GOODIEBOX, dusja zo blijf ik bezig he! ;)

In deze blog laat ik jullie meekijken naar de producten die ik opgemaakt heb, of in de vuilbak beland zijn omdat ik ze echt niet goed vond... 

Mimitika gezichtszonnecrème

Mijn favoriet tijdens de zomermaanden! Ik gebruik hem nu al enkele jaren dagelijks tijdens de zomer als dagcrème en ben er zeer tevreden van. Hij heeft een hoge bescherming (factor 50!), wat voor mijn huid met sproetjes wel nodig is. Hij ruikt heerlijk en trekt snel in. Je hebt ook helemaal niet het gevoel dat je zonnecrème op je huid aan het smeren bent, het heeft niet de typische geur en plakt niet zoals andere zonnecrème. Ondanks de hoge factor, bruint mijn gezicht toch goed, dit komt doordat deze crème een zee-algenextract bevat wat de aanmaak van melanine stimuleert. Verder is dit product ook vegan en bevat het geen rommel zoals parabenen. Een echte topper dus! Ik hoop hem ooit te kunnen aanbieden in mijn webshop. Voorlopig is hij enkel bij grotere (web)shops te vinden zoals Birchbox, Zalando en Sephora.

Kostprijs fullsize: €15,95
Nog eens kopen? Jaaaaaa !!!! 

Sephora hennep mousse masker

Als ik in Sephora ben, koop ik het liefst hun eigen merk. Aangezien het vooral deze zijn die nergens anders te vinden zijn en ze hebben zeer regelmatig nieuwe producten in hun assortiment. Zoals dit hennepmasker van vorige zomer. Deze kocht ik eigenlijk voor mijn vriend, omwille van de geur ;) maar ook omdat hij goed is voor een vette huid. Zelf heb ik eerder een droge en gevoelige huid, maar dit masker hydrateert ook goed en helpt tegen roodheid. De textuur is een mousse én persoonlijk vind ik dit een zeer aangenaam gevoel! De geur zou wat overweldigend kunnen zijn voor sommigen, maar zelf vond ik het masker lekker ruiken. Dit masker is verkoelend én heeft al resultaat na 5minuten.

Kostprijs fullsize: $8 (€7,14)

Nog eens kopen?  ja, ik denk het wel

BLOOMR Coconut Charcoal

Deze zat enkele jaren terug in een box van beauté et vogue. Zelf zou ik hem niet snel gekocht hebben, omdat hij toch wel vrij kostelijk is. Je tanden poetsen met houtskool was plots helemaal in. Het zou je tanden meteen witter maken. Zelf ben ik echter geen fan van dit product. Ik heb hem gedurende enkele jaren in verschillende periodes opnieuw proberen te gebruiken, maar het is gewoon echt een vuil boeltje als je hier jouw tanden mee poetst. Alles wordt zwart. Mijn tanden werden inderdaad wel wat witter, maar tussen de randjes bleef vaak een zwarte schijn achter. Ik miste ook een fris gevoel in mijn mond na het poetsen. Uiteindelijk heb  ik hem deze week dan toch maar in de vuilbak gegooid. 

Kostprijs fullsize: €39.95

Nog eens kopen? NEEN!

Kiehl's midnight recovery eye

Eigenlijk kan ik over deze niet zoveel zeggen. Ik gebruikte hem in mijn avondroutine voor het slapengaan. Hij ruikt lekker naar lavendel en voelt luxueus aan. Rond mijn ogen heb ik op mijn leeftijd gelukkig nog niet echt rimpels én ook van kringen rond mijn ogen heb ik zelden last. Ik gebruik hem enkel uit voorzorg om mijn huid jong te houden. Maar daarvoor is op dit moment iedere oogcrème wel voldoende. Ik heb ook nog andere producten van deze lijn en ben best wel fan. De oogcrème heeft ook veel goede reviews, dus als je op zoek bent naar een goede oogcrème kan ik hem wel aanraden. 

Kostprijs fullsize: €36

Nog eens kopen? Waarschijnlijk wel als mijn huid wat meer ouderdomsverschijnselen vertoont. 

BASTIDE Neroli Lumière - Douchezeep

Deze douchegel ruikt heerlijk, alsof je jou in de Provence bevindt. Maar daar is ook alles mee gezegd. De douchegel schuimt bijna niet, wat ik toch wel belangrijk vind. Hij droogt mijn huid ook uit. 

Kostprijs fullsize: €38

Nog eens kopen? Neen, is zijn geld niet waard!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.