• Opgelet omwille van verhuis worden bestellingen pas verzonden vanaf 2 november.
  • Totale uitverkoop, kijk voor kortingscodes op de homepagina!

Kerstkaarten kopen of zelf maken

Gepubliceerd op 13 december 2020 om 12:56

Kerst komt er bijna aan! Een tijd van liefde, vrede, vriendschap én zoveel meer. Kerstkaartjes kunnen in deze periode dan ook niet ontbreken! Dit jaar heb ik besloten om met Milways geen kerstkaartjes aan te kopen. Een financiële overweging, omdat mijn cliënteel nog wat moet aangroeien. Maar niet getreurd, in deze blog geef ik jullie enkele tips waar je leuke én lokale kerstkaartjes kan kopen of hoe je zelf aan de slag kan gaan! 

Kerstkaartjes kopen

Deze leuke dierenkaartjes van wolfenhart_ zijn van mijn excollega Shana! Er zijn er nog maar enkele beschikbaar. Je kan ook een eigen ontwerp bij haar aanvragen, van bijvoorbeeld jouw huisdier. Hoe leuk is dit kaartje van mijn kat Cleo!! Op haar nieuwe instagrampagina vind je nog enkele van haar creatieve creaties. Aarzel zeker niet om haar te contacteren voor een persoonlijk projectje!

Susan en Lieselot, twee vriendinnen, bundelden tijdens de lockdown hun talenten samen en begonnen een eigen webshop Suselot met alternatieve wenskaartjes. Hun specialiteit; kaartjes die net dat tikkeltje anders zijn. Kaartjes met een kwinkslag. Kaartjes die de mondhoekjes omhoog doen krullen. Bekijk zeker eens hun volledige assortiment, want er zitten zeer leuke tussen. Mijn favoriet is uiteraard deze! Wat verlang ik naar een avondje Charlatan! 

Zo anders, maar zo mooi zijn de minimalistische kaartjes van Studio Waaij. 

Voor kerst kan je een set kopen van 5 letterpress kaarten, met 5 verschillende tekstjes. 

 

Zelf kerstfoto's maken

Zelf was ik de voorbije jaren steeds fotograaf van dienst voor de kerstfoto's van de kindjes van mijn broers en zus. Een leuke fotoshoot met de kids brengt heerlijke plaatjes op voor een mooie kerstkaart. 

Mijn tips

  • Maak het niet te druk, we hadden altijd zeer veel decoratie voor handen. Zelf hield ik het liever simpel, maar mijn broers (en de kinderen) konden het niet laten om zoveel mogelijk attributen op de foto te brengen. Het zijn vooral de personen op de foto die moeten uitblinken!
     
  • Gebruik een neutrale achtergrond. Zelf gebruikte ik hiervoor een muur of bij baby's een bed. Hiervoor moesten we soms wel wat spullen verhuizen, maar dat vind ik het waard! Ik heb een hekel aan deurklinken of stopcontacten die op de foto staan. Probeer dit dus te vermijden. Als je een beetje handig bent met bewerken, kan je ze achteraf wel wegwerken. 
  • Met kinderen is het niet altijd gemakkelijk om ze op de juiste moment te doen lachen. Het helpt als de ouders of anderen wat grappig doen. Let daarbij wel op dat de persoon die de kinderen aan het lachen brengt achter de fotograaf staat en liefst op gelijke hoogte. Zo voorkom je dat de kinderen wel lachen, maar de verkeerde richting uitkijken. 

  • Let the magic happen! Je kan wel een perfect beeld hebben van hoe de foto er moet uitzien, in real life lukt dat meestal niet. Kinderen forceren, helpt al zeker niet. Geef ze leuke attributen en laat ze op ontdekking gaan. Dat geeft dan wel vanzelf leuke plaatjes. 

  • Speel met licht! Zeker voor het maken van kerstfoto's is dit belangrijk. Vermijdt flitsen als je foto's neemt van de kerstboom of lampjes.  De kleuren komen veel beter tot hun recht als er geen flits is. Heb je toch extra licht nodig, dan kan je werken met een externe flits die je naar boven richt of een lichtbron aan de zijkant. Direct flitsen zorgt voor harde schaduwen, zoals je op de eerste foto hieronder kan zien. 

 

Kerstkaartjes knutselen

Vorig jaar deden we op het werk mee aan de Warmste week.  We organiseerden een actie kerstkaarten knutselen met de bewoners. Wekenlang zijn we hier aan bezig geweest, maar wat was het een succes! 

In de action kochten we een berg creamateriaal. Ze hebben daar zoveel leuke spulletjes voor kerst. Zoals stickers, mooi papier met kerstprint, washitape en zoveel meer. Uit stevig kerstpapier hadden we kaartjes gevouwen, zodat ze allemaal hetzelfde formaat zouden hebben. Daarna mochten de bewoners hun creativiteit de vrije loop laten gaan. Er zaten echte kunstwerkjes tussen, maar ook hele gekke creaties. Hoe dan ook ze waren persoonlijk en dat konden de kopers wel appreciëren. Gewoon doen dus met de kids of lekker zelf.  Het is niet de kwaliteit van het resultaat dat telt, maar het hele proces van creatief bezig zijn met elkaar en het mooie gebaar als iemand jouw kaartje krijgt! 

Ook de baby's en peuters deden mee met onze actie. Daar pakten we het wat anders aan. Zij mochten met handen en voetjes in de verf om een afdruk te maken. Daarna werkten wij ze af als kerstboom, sneeuwmannen of rendieren. De activiteit alleen al was zo leuk en schattig. Het resultaat heel lief!! Zeker een aanrader om met de kleinsten te doen. 

Online kaarten versturen

Online is er heel wat mogelijk! Zo heb je sites waar je e-cards kan versturen, kijk hiervoor maar even op google. Via canva.com kan je zelf online een kaartje in elkaar knutselen en via e-mail verzenden of gewoon op jouw facebookpagina posten. Je kan natuurlijk ook via google een leuke afbeelding zoeken. Om het jullie gemakkelijk te maken, heb ik zelf wat kerstkaartjes in elkaar geknutseld. Je mag deze zeker delen als je wil! :) Als je op de afbeelding klikt, kom je terecht op de pagina waar je de afbeelding gemakkelijk kan downloaden. 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.