• Opgelet omwille van verhuis worden bestellingen pas verzonden vanaf 2 november.
  • Totale uitverkoop, kijk voor kortingscodes op de homepagina!

Ik ga op soloreis

Gepubliceerd op 17 september 2021 om 14:02

Toen mijn relatie nog maar net teneinde was, boekte ik een reis naar Colombia. Een jaar tijd om te sparen en om corona te verslaan. Dat viel helaas tegen.

 

Het voorbije jaar was financieel geen lachertje. Ik bleef alleen achter in ons huurhuisje dat met twee al vaak te veel huur was om rond te komen. De energiekosten zijn belachelijk hoog, doordat het oud en slecht geïsoleerd is. Alle andere kosten zoals tv en internet, verzekeringen en noem maar op, konden we toen nog delen. Nu viel alles op mij alleen. 

 

Ik was net 4/5de gaan werken omdat mijn ex al een jaar werkloos was en desondanks toch amper mee hielp in het huishouden. Achteraf gezien, was het meer dan alleen dat huishouden dat mij energie aan hem kostte. Hoe dan ook emotioneel was het een goede zet. Ik vond wat extra rust, maar op financieel vlak school het toch wel weer wat eurootjes die ik nu wel goed kon gebruiken. 

 

Het plan was inzetten op Milways. Ik investeerde mijn centjes in nieuwe artikelen voor de webshop. Ik wou groeien en meer cliënteel bereiken. Alleen online bekendheid verwerven is niet zo eenvoudig als dat het in mijn hoofd leek. Je moet investeren in adverteren, maar ik had alles al geïnvesteerd in artikelen. Het is geen easy money, maar telkens weer opnieuw uitvinden wat wel zou kunnen werken.  Om dan vast te stellen dat het ook niet werkt. 

 

Ik heb vaak aan opgegeven gedacht. Laat ik er maar gewoon mee stoppen. Mijn leven was een puinhoop en ik vond de energie niet om nog tijd in Milways te steken. Ik vond nergens nog energie voor. De relatiebreuk woog heel zwaar door en ik belandde in een depressie. 

 

Ik wou weg uit ‘ons huisje’, de muren kwamen op mij af. De herinneringen bleven door het huis spoken. Ik wou een huisje kopen, mijn eigen stekje. Vele bezoeken en meerdere afgewezen biedingen later, kwam ik alweer tot de teleurstellende vaststelling dat ook deze droom niet haalbaar was. Mijn budget alleen is laag en ik word steeds met tienduizenden euro’s boven de vraagprijs overboden. 

 

Alsof de teleurstellingen nog niet groot genoeg waren, stierf eerst mijn kat Siebe die nog in mijn ouderlijk huis woonde, kort daarna mijn mémé en kreeg ik het slechte nieuws dat mijn kat Cleo ernstig ziek is. Het kwam allemaal uit het niets en de medische kosten liepen al snel hoog op. Ze moest meermaals opgenomen worden met ernstige symptomen en nu nog steeds moet ze tweewekelijks op controle voor een echo en een bloedafname wat iedere keer neerkomt op weer een honderdtal euro’s.

 

Datzelfde moment moest ik mijn reis naar Colombia betalen. Het wachten was bijna voorbij, maar het voelde niet juist. Ik had het geld niet en twijfelde over een lening. De situatie in Colombia werd qua veiligheid en corona niet beter. Kon ik mijn kat wel een maand alleen laten? Ik maakte de juiste keuze om mijn reis te annuleren. 

 

Toch bleef het knagen. Ik ben een echte wanderer. Reizen is voor mij de ideale uitlaatklep om weer tot mezelf te komen. Om weer te genieten van de kleine dingen en het mooie te zien in wat de wereld ons te bieden heeft. Mijn laatste buitenlandse reis was met mijn ex. Ik wou nieuwe herinneringen maken. 

 

Velen zullen mij begrijpen dat solo reizen ook fun en ontspannend kan zijn, toch zijn er velen die het niet zouden doen. Ik wil mijn dromen niet meer laten afhangen van anderen. Met mijn ex boekten we driemaal een reis naar Griekenland die steeds door omstandigheden (nieuwe job, geld, corona) moest geannuleerd worden. Dit jaar moest het lukken!

 

Of ik mij niet alleen zou voelen was een veelgestelde vraag. Ik vond het ergens wel grappig. Ik voel me in België al een heel jaar eenzaam. Single zijn tijdens corona was erg zwaar, ik ben de maanden van lockdown en knuffelcontacten nog niet vergeten. De eenzame feestdagen en niets geplande weekends. Vrienden die een andere richting in het leven uitgaan, terwijl ik ter plaatse bleef trappelen met mijn verdriet. 

 

Er zijn weinig mensen die het kunnen. Alleen zijn en jouw eigen aanwezigheid appreciëren. Het is voor mij ook een uitdaging. Toch in mijn groeien naar zelfliefde was dit de juiste stap. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.