• MILWAYS is op vakantie!
  • Bestellingen worden pas verzonden vanaf 4 oktober.

Blote voeten, wilde haren en avonturen sparen

Gepubliceerd op 11 augustus 2021 om 19:36

De knoop is doorgehakt, ik ga een nieuwe huurwoning zoeken. Na een jaar zoeken op de huizenmarkt heb ik er genoeg van. De tijd is er nog niet rijp voor. Niet geselecteerd voor blind gekocht en het zoveelste bod dat niet aanvaard werd. Het is het einde van de wereld niet, maar toch het nam telkens weer een stukje hoop weg.

 

Ik wou niet weg uit 'ons huisje'. Financieel heeft het mij geruïneerd, maar ik was nog niet klaar om afscheid te nemen. Soms kwamen de muren op mij af, andere keren trok ik mij op aan de mooie herinneringen.

 

Het voorbije jaar was gek. Ik heb letterlijk een jaar van mijn leven verspild aan rouwen om iemand die het niet waard is. Het zal nog wel een staartje krijgen, want ik heb me niet altijd even voorbeeldig gedragen. Overspoeld door emoties ging ik vaak door het lint. Zijn eeuwigdurende stilte was dan misschien een beter idee, maar voor mij was dat geen optie.

 

Soms heb ik van die vreemde gedachten. Hoeveel van hem nog aanwezig zou zijn in het huis. Hoeveel haartjes en huidvezels zouden er nog verstopt liggen in de kleine hoekjes. Zouden al zijn vingerafdrukken al overschreven zijn door de mijne. Bizar ik weet het.

 

Toch zette ik vandaag een nieuwe grote stap. Zijn bbq met oh zo'n grote emotionele waarde, zette ik eindelijk aan de deur. Gratis mee te nemen en weg was hij! Het was één van zijn vele gemanipuleerde trucjes om toch nog wat valse hoop te koesteren. Hij zou er nog wel eens omkomen, want dat ding bleek zo belangrijk voor hem. Niet dus.

 

Aan het genieten van lekker eten en een wijntje in de tuin. Klinken op mijn nieuwe start. Poging 510. Jammer hoe alles gelopen is. Een jaar geleden zaten we nog samen in dit tuintje te toosten op onze vriendschap voor het leven.

 

Ik ben met open ogen in zijn val van verleiding getrapt. Het was mooi, maar te mooi om waar te zijn. Ik was niet blind voor al het negatieve, maar ik dacht dat het erbij hoorde. Mijn eerste echte relatie, een levensles dat zeker.

 

Stukjes in mij zullen voor altijd gebroken zijn. Een nieuwe man hoeft even niet, tenzij hij op mijn pad komt. Mijn dromen op een gezinnetje kunnen nog wel even wachten. Voorlopig wil ik even wild en vrij zijn. Mijn enthousiaste ik terugvinden. Blote voeten, wilde haren en avonturen sparen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.