• MILWAYS is op vakantie!
  • Bestellingen worden pas verzonden vanaf 4 oktober.

Dat ik het niet mis!

Gepubliceerd op 5 augustus 2021 om 23:03

Zou dit werken? Voor ieder ding dat ik mis aan mijn ex, drie dingen noteren die ik NIET mis. Het gemis is al minder, maar op sommige momenten overvalt het mij toch weer.

 

Het bed opmaken, ik had het al weer even uitgesteld. Dat deden we samen ook al. Toch best een vervelend klusje, ook al duurt het eigenlijk echt niet lang. Het lijkt telkens alsof ik een eeuwigheid aan het sukkelen ben om dat donsdeken in het dekbedovertrek te krijgen.

 

We maakten er samen altijd een leuk momentje van. Dat kwam niet door ons, maar door onze kat Cleo. Zij vond het echt fantastisch! Precies alsof ze in een pretpark zat. Ze vond het heerlijk om haar te verstoppen onder de lakens en dan te vechten. Wel pijnlijk soms, want je ziet de aanvallen niet aankomen. Ze maakte de grootste sprongen ooit terwijl we het donsdeken in de lucht schudden. Zalig die momenten. Nog leuker vond ze het als we haar even onder het hoeslaken vastmaakten. Dan ging ze crossen als een molletje van de ene kant naar de andere. Die kirrende geluidjes daarbij, HEERLIJK!

 

Ze zijn er nog hoor die momenten. Ze is nog altijd in twee seconden daar als ik aan mijn vervelend klusje begin. Net nog een gevechtje verloren met haar. Het maakt me blij als ze dat speelse weer even in haar heeft. Ze ziet af van haar ziekte, maar het is een vechter! Letterlijk én figuurlijk uiteraard. ;)

 

Ja, die momenten samen met iemand kunnen delen, dat mis ik wel. Al hoeft het zeker niet meer met mijn ex. Na een jaar is eindelijk alles helder in mijn hoofd. Hoe hij mij psychisch gemanipuleerd heeft, waardoor ik mezelf volledig kwijt ben geraakt. Waarom ik mij ondanks al het destructieve in onze relatie, niet kon losmaken van hem. Hoe het komt dat ik de schuld tot vorige week nog, steeds bij mezelf zocht. Ik ben nog niet van hem af, dat weet ik. Narcisten komen altijd terug. Ik zal er alles aan doen om sterker te zijn dan.

 

Hier komen ze dan, drie dingen die ik niet mis aan mijn ex:

 

  1. Dat hij NOOIT samen met mij ging slapen. Uren spendeerde hij aan zijn PlayStation. Soms moest ik al weer opstaan en was hij nog steeds aan het gamen. Al maakte hij mij ook veel te vaak wakker in het midden van de nacht. Waardoor ik niet meer kon slapen. Ik heb het voorbije jaar uren slaap ingehaald. Heerlijk, kunnen doorslapen. Al heb ik nog steeds Cleo als wekker, zij mag dat! Niets zo leuk als wakker worden met een pluimstaart in jouw gezicht en dan heerlijk knuffelen. Zo veel beter dan snoozen!

  2. Tandknarsen en andere vreselijke geluiden. Snurken is er niets tegen. Hoe hij zijn tanden in de nacht kapot beet. Afgrijselijk die geluiden. Oke, hij kon er niet aan doen en heeft zich uiteindelijk wel een mondstok aangeschaft. Al bracht dit ook andere onaangename geluiden met zich mee. Ik gruwel nog steeds als ik terug denk aan dat slurpende geluid waarmee hij het mondstok uit zijn mond haalde en zo zijn kwijl naar binnen slok. Rrrr koude rillingen! Om nog maar te zwijgen over het feit dat hij dat mondstuk nooit poetste.

  3. Kletsnat. Letterlijk! Ik werd zo vaak wakker van de kou, om dan te ontdekken dat onze lakens kletsnat waren. Hij zweette liters. Dat is het leven met een smoorder. De hele dag door, waardoor hij nachtelijke zweetaanvallen had als hij een paar uur geen cannabis had gerookt.

 

Dus werkte het? Ja het werkt! Mijn gemis is alweer over. Even de focus verleggen. Top! Nu ga ik slapen, in mijn verse lakentjes met mijn lieve kat Cleo zonder al die ongemakken! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.