• Opgelet omwille van verhuis worden bestellingen pas verzonden vanaf 2 november.
  • Totale uitverkoop, kijk voor kortingscodes op de homepagina!

Aanvaarding

Gepubliceerd op 17 juli 2021 om 07:43

Ik ben sinds kort gestart met ACT therapie. Acceptance and Commitment. Aanvaarding, het lijkt zo simpel. Ik moest gewoon al die tijd aanvaarden dat de dingen gingen zoals ze gingen.

 

Aanvaarden dat hij besloot om de vriendschap te beëindigen met een eeuwige stilte. Aanvaarden dat mijn dromen en toekomstbeeld uiteengespat zijn. De pijn en het verdriet laten zijn. In plaats van altijd maar te streven naar gelukkig zijn. Aanvaarden dat het leven fases kent waarin we aan de afgrond staan.

 

Het brengt wel rust. Ik probeer het gevoel los te laten van me altijd maar opnieuw te moeten verantwoorden hoe ik me voel. Alsof ik moest bewijzen dat mijn verdriet bestaansrecht had.

 

Aanvaarden hoe hij me behandeld heeft, het blijft moeilijk.  Toch probeer ik zijn keuzes te aanvaarden. Hoe meer ik probeerde in contact te komen, hoe verder hij van me weggleed. We zijn vrij om te kiezen hoe we ons leven leiden of lijden. Ik aanvaard of tenminste dat probeer ik, dat hij koos voor een leven waarin ik geen plaats heb.

 

Ondanks de aanvaarding die geleidelijk aan komt, gaat er geen dag voorbij dat ik niet aan hem denk. Al lukt het mij nu weer om met een glimlach terug te denken aan mooie herinneringen.  Ik wil geen tranen meer om hem laten. Ik aanvaard wat is geweest en wat niet meer komt.

 

Ik heb zoveel geleerd tijdens en na de relatie.  Ik ben gegroeid, ik heb afgezien,  maar ik zal er sterker uitkomen. Ik mis ons, hij niet.  Ik aanvaard.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.