• Opgelet omwille van verhuis worden bestellingen pas verzonden vanaf 2 november.
  • Totale uitverkoop, kijk voor kortingscodes op de homepagina!

Lijstjesdag #1: Breakup songs

Gepubliceerd op 22 november 2020 om 21:40

Omdat ik nogal een lijstjesmadam ben, een nieuwe rubriek bij Milways! Op lijstjesdag deel ik één van mijn vele lijstjes met jullie.

Starten doen we met mijn lijstje breakup songs, omdat ik nu eenmaal al weken niet anders doe dan deze nummers op repeat spelen! Muziek is voor mij de beste therapie! 

Conversations in the dark - John Legend & David Guetta

I will never try to change you, change you
I will always want the same you, same you
Swear on everything I pray to
That I won't break your heart
I'll be there when you get lonely, lonely
Keep the secrets that you told me, told me
And your love is all you owe me


Mijn nummer één is een specialleke. Niet echt een breakupnummer, maar voor mij wel eentje met veel betekenis! Mijn ex en ik stonden nogal verschillend in het leven. Elkaar veranderen was onmogelijk, maar ook iets dat we helemaal niet wilden. Ik hou van zijn unieke karakter, maar het was voor mij niet langer relatiematerial. Een vriendschap was het plan, maar ahja :) 

Lose Somebody - Kygo, OneRepublic

'Cause you let go
And now I'm holdin' on
I guess you don't know what you got
Until it's gone


Eentje die perfect past bij mijn verlatingsangst! Ik ben zo goed in iemand wegduwen, om daarna te beseffen dat ik dat helemaal niet wou. Maar dan is het meestal al te laat. Laat de ander mij los en vind ik maar geen manier om ook los te laten. 

Exile - Taylor Swift & Bon Iver

I think I've seen this film before
And I didn't like the ending
I'm not your problem anymore
So who am I offending now?
You were my crown
Now I'm in exile seein' you out
I think I've seen this film before
So I'm leavin' out the side door

 

Het besef wanneer ik weer hetzelfde gedrag stel als bij vorige relatiebreuken. Het besef dat zij niet in mijn leven gebleven zijn en dat het te mooi was om te denken dat het met hem anders zou zijn. 

Breaking me - Topic & A7S

I'm just right here dancing around to the rhythm
The rhythm that you play when you're breaking my heart
You know that I can't get you out of my system
Yeah, right from the start, you played with my heart
And I'll be singing, la-la-la-la, la-la-la-la
You're breaking me, la-la-la-la, la-la-la-la

 

Eentje om op los te gaan, nadat hij mij voor de zoveelste keer gebroken achterlaat. 

Before you go - Lewis Capaldi

I hate you, I hate you, I hate you
But I was just kidding myself


Eigenlijk mogen bijna alle liedjes van Lewis Capaldi in mijn lijstje staan. Alleen al voor de gemeenschappelijke naam ;) maar ook omdat hij exact zingt hoe ik mij voel.

Does it matter - Janieck

I know that I've hurt you
Believe when I say
I never meant to
Treat you this way
You deserve much better
I'm such a cliché
What does it matter?

 

Dit liedje zat op ons eerste reisje in Berlijn de hele tijd in ons hoofd. Als ik het hoor word ik meteen naar die leuke tijd gekatapulteerd. Toen had de tekst weinig betekenis, maar nu zo veel... 

Happier - Marshmello, Bastille

I want to see you smile but
Know that means I'll have to leave

 

Toen we uit elkaar gingen zei  hij dat het moest omdat ik niet gelukkig was en dat hij mij gelukkig wou zien. Ondertussen zit hij niet zoveel meer in met hoe ik mij voel. Zijn de rollen eerder omgedraaid. Moet ik hem laten, zodat hij gelukkig kan zijn in zijn nieuwe relatie. 

Control - Zoe Wees

I don't wanna lose control
Nothing I can do anymore
Tryin' every day when I hold my breath
Spinnin' out in space pressing on my chest
I don't wanna lose control

 

Dit liedje hoorde ik voor het eerst in de auto op onze roadtrip deze zomer. Het raakte mij zo hard, omdat het exact beschreef hoe ik mij toen voelde. Ik zat toen al met zoveel twijfels over onze relatie. Ik durfde de stap nog niet zetten om er einde aan te maken. Bang dat ik controle over mezelf zou verliezen en weer zou hervallen in mijn gedrag van vroeger. Mijn angsten toen waren terecht...

Omdat ik nog wel even kan doorgaan. Hier nog een kleine selectie van de vele nummers. Zoals je ziet zijn de meeste recente nummers. Omdat ik ze graag meebrul in de auto, maar ook omdat er nog geen andere herinneringen aan verbonden zijn. Muziek is zo krachtig, maar ook zo tijdsgebonden. 

 

Wat zijn jouw favoriete breakup songs? 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.