• Opgelet omwille van verhuis worden bestellingen pas verzonden vanaf 2 november.
  • Totale uitverkoop, kijk voor kortingscodes op de homepagina!

Lockdownlife mei en juni 2020

Gepubliceerd op 26 juni 2020 om 11:45

Mijn bubbelvriendinnetjes 

Vorige maand had ik de covid-blog wat links laten liggen, omdat ik het gevoel had dat het eindelijk gepasseerd was. Ondertussen heb ik toch weer wat schrik voor een tweede golf en dat het nog lang gaat duren voor alles weer zoals vroeger zal zijn. Dus toch maar blijven schrijven dan... 

 

Bubbels

Vanaf het invoeren van de bubbels, heb ik mij eigenlijk niet zo goed meer aan de regels gehouden. Niet dat ik het extreem uitgehangen heb, maar het leek allemaal niet zo belangrijk meer. Een bubbel van 4 in mijn privé en een bubbel van 450 op het werk, de evenredigheid was ver te zoeken. En als er in die bubbel van 450 nog geen corona is doorgebroken, zal het in mijn privébubbels ook wel meevallen zeker. 

Horeca

Kort nadat de restaurants weer opengingen, zijn mijn vriend en ik iets gaan eten in de straat bij Brasserie Léon. Het was geen meevaller. Het was zeer warm die dag, dus we hoopten op een plekje op het grote terras. De teleurstelling was dan ook groot dat we als eerste binnen moesten gaan zitten. Het was er niet te doen van de warmte en we konden niet snel genoeg weer weggaan. Ons eten heeft hierdoor niet echt gesmaakt en erg gezellig was onze avond ook niet. 

Ook niet zo'n bijzondere ervaring bij het anders zo gezellige Bar Bricolage. Omslachtige bestelling van drankjes via de gsm, wat meermaals fout liep. Geen muziek én gewoon over het algemeen weinig sfeer. Het horecaleven in tijden van corona is niet echt aan mij besteed. 

 

Reizen

Onze reis naar Griekenland hebben we voor het 2de jaar op rij moeten annuleren. Het is mij niet gegund! Ook mijn rondreis door de Balkanlanden in september is onzeker. Als frequent reiziger valt dit mij wel zwaar. Ik had mijn vriend beloofd om dit jaar wat minder te reizen, omdat het ieder jaar financieel toch wel een grote hap uit mijn budget is. Maar een jaar zonder reizen, dat kan ik echt niet aan. Ondertussen zet ik mijn hoop op een weekje verlof in augustus waar we met de auto wat zullen rondcruisen en kamperen. Het liefst wil ik naar Denemarken, maar voorlopig zijn we daar nog niet welkom. We zien dus wel waar we uitkomen als er geen nieuwe uitbraak is tegen dan.

 

Moodswings

Over het algemeen bezorgt deze periode mij veel moodswings. De ene moment vind ik het wel aangenaam dat mijn sociaal leven wat minder druk is, het andere moment voel ik mij dan weer zeer eenzaam. Wat meer me-time heeft mij zeker deugd gedaan. Ik denk dat velen dit wel kunnen beamen en het vanaf nu wat rustiger aan gaan doen. Anderzijds besef ik nu wel meer dat momenten met familie en vrienden zeer waardevol zijn. Ik haal hier veel energie uit én moet misschien ook wel meer gaan investeren in deze momenten. Meer bewust leven en genieten van de momenten samen met anderen.

 

Financieel

Financieel gezien was corona een goede periode om eindelijk wat te sparen. Uitgaan, reizen, restaurantbezoeken en andere activiteiten, het loopt allemaal rap op. Ik ben ook altijd kunnen blijven werken, dus mijn loon is hetzelfde gebleven. Het meeste heb ik ondertussen wel al in Milways gestoken én ik begin ook terug meer en meer uit te geven aan shoppen. Toch vind ik het wel aangenaam om wat geld opzij te hebben staan voor onverwachte kosten. Beetje bij beetje leer ik dus beter mijn geld te beheren en corona heeft er zeker toe bijgedragen dat ik meer bewust ben van waar mijn geld anders naartoe gaat. 

 

Hoe brengen jullie de tijd tijdens corona door? Tips voor een staycation zijn altijd welkom!

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.