• TOTALE UITVERKOOP
  • LAATSTE AFPRIJZING
  • 30% OP DE HELE WEBSITE CODE SALE30
  • 40% BIJ AANKOOP VAN €100 CODE SALE40
  • 50% BIJ AANKOOP VAN €200 CODE SALE50

Lockdownlife april 2020

Gepubliceerd op 6 mei 2020 om 22:50

Alweer een maand verder in deze corona periode. Het lachen is mij ondertussen al vergaan en ik voel mij deel van een slechte film.

 

Verjaardag

Mijn 30ste verjaardag had er één moeten zijn met het grootste verjaardagsfeest ooit. Al jaren keek ik uit naar deze belangrijke datum. Velen in mijn omgeving weten ondertussen al waarom... ongeveer 15jaar geleden was ik nogal in de ban van geesten. Zo riep ik ook regelmatig geesten op met mijn vrienden via een ouijabord. Meestal lukte dit niet en waren we er maar mee aan het lachen. Maar één keer was het toch anders. Samen met mijn nicht hadden we onze overleden pepe opgeroepen. Het glas bewoog. Omdat we van elkaar dachten dat de andere aan het duwen was, mochten we het glas loslaten en ook toen bleef het bewegen. Dat was maar één van de vele gekke dingen die er gebeurden. We vroegen om een teken en kregen de boodschap "U zult bekogeld worden met water", nog geen minuut later begon het plots voor heel even keihard te regen op een mooie zonnige dag.  We riepen naar de al weken vermiste kat van mijn nicht, die volgens ons pepe zou komen én ze kwam! De punten van ons rapport werden tot op de komma na voorspeld. Maar en daar gaat dit over, op de vraag wanneer ik dood zou gaan, was het antwoord 30. Toen leek het nog heel veraf, maar ondertussen is het dus zo ver. Ik wil er niet in geloven, maar ergens blijft het toch al 15jaar in mijn achterhoofd spelen. Dus we zien wel of er nog een 31ste verjaardagsfeest komt.  

In plaats van een groot feest kreeg ik dit jaar een gezellige dag met mijn vriend in de plaats. Er werden onverwachts ook cadeautjes aan de deur geleverd. De schouw stond al vol met verjaardagskaarten en de hele dag werd er geskyped en getelefoneerd. Er was taart en wijn, ontbijt op bed én mijn vriend had gekookt. Als kers op de taart speelde mijn broer 'Dj Kwinten' nog een livesessie rockmuziek speciaal opgedragen aan zijn zus!


Start Milways

Door corona ging mijn plan voor een eigen webshop plots veel sneller dan gepland van start. De verveling sloeg toe en de inspiratie bleef maar komen. Dus besloot ik er voor te gaan. Het is nog allemaal nieuw en ik moet nog veel uitzoeken. De ideeën zijn er, maar het geld en de gepaste groothandelaars nog niet altijd. Dus ik moet mijn enthousiasme wat temperen en geleidelijk aan groeien tot waar ik naar toe wil. De eerste bestellingen zijn de deur al uit. Trots dat ik de stap eindelijk heb gezet. Tips, ideeën en feedback zijn altijd welkom. Ik wil van Milways een plaats maken voor iedereen én van iedereen. Het hoeft niet allemaal rond mij te draaien.  

 

Mentaal

Emotioneel is het er deze maand niet echt op vooruit gegaan. De wintermaanden zijn nooit mijn favoriete maanden geweest. Ik hou niet van de kou en lijk ook jaarlijks wat last te hebben van een winterdepressie. De lente is dan ook mijn favoriete seizoen. Het leven begint terug op te fleuren. Ik hou ervan om met de eerste zonnestralen te verdwalen in de stad op zoek naar nieuwe kledij. Te genieten van een terrasje, ijsjes of afspreken met vrienden. Verlangen naar de zomer met zijn vele festivals en meestal ook een reisje of weekendjes weg. Dit jaar is er door corona van dit alles helemaal niets. Bestaat er ook zo iets als een  coronadepressie? 

 

Huisje tuintje

Vorig jaar was ik er al aan begonnen, een ‘projectje’ in de tuin. Het werd al gauw een groot project. Want wat bleek, ons tuintje hield een ware afvalberg verborgen. Door de lockdown had ik extra veel tijd om in de tuin te werken en ook het weer zat deze maand zeer goed mee. De eerste helft van de tuin is dan ook eindelijk summerproof. Al het afval heb ik eigenhandig de grond uitgewerkt. Een nieuwe laag aarde bestrooid met cacaoschilfers. De bedoeling was dat de tuin dan naar chocolade zou ruiken. Maar doordat de zakken er al van vorig jaar stonden, waren ze niet meer in opperbeste staat en was de geur al verdwenen. Fail. Ook nog balen toen ik de fruitboompjes wilde planten en op een betonnen vloer onder de grond uitkwam. Deze zitten dus voorlopig samen in een oude bloembak. Gelukkig was er aan de andere kant wel grond om bloemetjes te planten. Nu hopen dat alles goed groeit! Nieuwe meubeltjes waren besteld van voor de coronacrisis, maar hoelang ik daar nog moet op wachten, heb ik het raden naar. Voorlopig is deze mix & match van oude spulletjes ook gezellig. 

 

Hoe heb jij de de voorbije weken in coronatijd beleefd? Heb je het ook lastig met de lockdown of is deze periode net een verademing voor jou? Ben je misschien ook aan een nieuw hoofdstuk begonnen of heb je een oude hobby terug opgenomen? Laat het weten door een reactie te plaatsen. Wil je ook graag in de pen kruipen en een stukje schrijven  voor op de blog van Milways, geef een seintje! :) 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.