• TOTALE UITVERKOOP
  • LAATSTE AFPRIJZING
  • 30% OP DE HELE WEBSITE CODE SALE30
  • 40% BIJ AANKOOP VAN €100 CODE SALE40
  • 50% BIJ AANKOOP VAN €200 CODE SALE50

Lockdownlife maart 2020

Gepubliceerd op 4 april 2020 om 22:46

Dat maart een bijzondere maand was, is een klein understatement. Letterlijk iedereen zijn leven werd overhoop gegooid door covid-19. Ongeziene maatregelingen werden genomen in ons land. Ik neem je even mee naar mijn ervaringen.

Werk

Vooral op het werk waren de veranderingen als snel te voelen. Van de één op de andere dag moesten we een hele nieuwe werking in elkaar steken. Waar we eerst nog de ene mop na de andere maakten, bleek het nu toch ook ons te raken. Ik werk in een opvangcentrum voor vluchtelingen waar 450 mensen wonen. Social distance is in deze omgeving niet zo eenvoudig. Dat het menens was, hadden ook onze bewoners al snel door. Op plaatsen waar mensen moeten aanschuiven staan nu strepen om de 1,5m. Waar het anders niet toegelaten is om eten uit de resto mee te nemen naar de kamer, krijgen de bewoners nu gevulde aluminium bakjes mee voor ieder gezinslid. Plaatsen om de handen te wassen, schoten als paddenstoelen uit de grond. Wat voor mij het minst leuke is, zijn de contacten met de bewoners die nu veel minder zijn. Een babbeltje tijdens het eten zit er niet meer in, een snelle goeiedag en ze zijn al weer de deur uit, want het moet vooruitgaan en niemand mag blijven plakken. Ook de activiteiten intern en extern zijn afgelast. Al hebben we wel een alternatief aanbod voorzien waarbij we wel afstand kunnen houden. Zumba met de dames, krijten met de kleintjes of yoga met voldoende afstand tussen de matjes. Tijdens de coronacrisis voorzien we wekelijks een bingo op vrijdag en worden er dagelijks films gespeeld. We maken er in ieder geval het beste van!

Gezondheid

Ook ik moest er al snel aan geloven, na 2weken in lockdown begon ik mij ziek te voelen. Gezwollen klieren, een droge hoest en wat keelpijn, maar vooral extreme moeheid. De eerste 4 dagen heb ik 3/4de van de dag in bed doorgebracht. Een bezoekje aan de dokter bracht de conclusie vermoeden van corona. Testen dat kon in mijn geval niet omdat het lichte symptomen waren. Een weekje binnen in quarantaine dan maar. Gelukkig ging het vanaf de 5de dag beter en op de 7de dag heb ik zelf de ramen gewassen! Ondertussen ben ik al weer aan het werk, maar het blijft vervelend dat je niet weet of je nu corona doorgemaakt hebt of niet. Ook naar besmetting toe, is het niet duidelijk of je na een week nog anderen kan besmetten. Ik merk wel dat anderen liever het zekere voor het onzekere nemen en nog meer afstand van je gaan nemen.

Sociaal

Van trouwfeest tot mijn eigen 30ste verjaardagsfeest, het één na het andere werd afgelast. Net nu het mooie weer er aan komt, wat altijd gepaard gaat met meer uitstapjes, feestjes en terrasjes. Je kan er wel om treuren, maar uiteindelijk verandert het toch niets. Al maanden was ik bezig met de voorbereidingen voor mijn verjaardagsfeest. Zoals ieder jaar, zou ik er weer iets groots van maken. Want jarig zijn, dat is mijn ding! En zeker nu voor mijn 30ste wou ik er iets speciaals van maken. Nu ja, van uitstel komt normaal geen afstel.

Een aangenaam effect van de coronacrisis is dan weer dat we meer tijd vrijmaken voor elkaar. Dagelijkse chatgesprekken met mijn vrienden, videochatten met de neefjes en nichtjes, telefoneren met de mama.  Alleen mijn mémé die heb ik nog niet kunnen horen. Zij verblijft in het rusthuis en is al wat dement geworden. Mijn moeder heeft eens met haar getelefoneerd, maar daar werd ze alleen maar verwarder van. Ik hoop dat ze gezond blijft, zodat ik haar na dit alles kan gaan bezoeken.

Een leuke tip om de videogesprekken wat interactiever te maken is de app “Houseparty”. Hier kan je met 8 mensen tegelijk videochatten, maar je kan terwijl ook spelletjes spelen. Mijn favoriete spel is Quick Draw! Waarbij je anderen moet laten raden wat je aan het tekenen bent, heel simpel maar toch zo grappig. Heads up! Waarbij je de ander hints moet geven over welk personage hij is, viel wat minder in de smaak omdat we de personen vaak niet kenden. Bij het onderdeeltje Trivia vind ik Finish the song lyric dan weer het leukst, daar moet je een woord aanvullen in de tekst van een liedje.

Liefde

Op vlak van relatie doet de quarantaine tijd ons wel goed. De laatste tijd hadden we wat te weinig tijd met elkaar doorgebracht en dat is nu wel anders. Samen koekjes bakken, risk spelen, gezichtsmaskertjes leggen bij elkaar en samen lekker eten en goede wijntjes drinken, zijn maar enkele van onze bezigheden. Wat doen jullie zoal samen in deze tijd? Laat een reactie achter en dan bundel ik binnenkort de vele ideeën in een blog voor date nights at home.

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.